Vælg kategori: Søg produkt:
 
Indkøbskurven er tom!  
 

B2B Login:
Brugernavn:

Password:

Glemt password ?
Login


Varekatalog:
Firmafrugt
Køkken og Kantiner
Gaver

Vis indkøbskurv
Forside

Info:
Lidt om Strib Grønt
at handle i Netbutikken!
Handelsbetingelser
Leveringsomkostninger
Lev.områder og -dage
Emballage/forsendelse
Kontrolrapport
Tips og fif
Kontakt os
Ferieplan 2016

Alle priser er
excl. moms




Tips og fif Udskriv

Her kan du, hvordan du skal opbevare din frugt og dine grøntsager



Generelt:
Holdbarheden af frugt og grønt er meget afhængig af, hvordan det bliver opbevaret, og det er forskelligt, hvad der er den rigtige opbevaring for hver enkelt produkt.

Opbevaring af frugt: (se detailleret frugt-oversigt nedenfor:)

Frugt skal helst opbevares køligt, så holder den sig frisk i længere tid. Visse frugter som banan og mango kan dog tage skade, hvis de opbevares for koldt.

Når frugten er moden, er smag, farve og konsistens bedst. Umodne frugter kan være sure, grønne og hårde, mens modne frugter har flotte farver og er søde og saftige.
Modning af frugter skyldes blandt andet, at de producerer luftarten ethylen.
Når man opbevarer frugt køligt, kan man holde ethylenproduktionen på et lavt niveau og dermed sinke modningen.
Nogle frugter udskiller ethylen i en mængde, der kan give problemer, hvis de opbevares sammen med anden slags frugt eller grøntsager.
Ethylen fra æbler kan fx få tomater til at modne for hurtig og give gulerødder en bitter smag.

Derfor bør fx æbler, pærer, blommer og ferskner ikke opbevares sammen med grøntsager.

Man bliver sjældent syg af at spise dårlig frugt. Dog skal man ikke spise frugt med mugpletter. Mug kan danne sundheds skadelige giftstoffer, og det er ikke nok at skære pletten af, fordi skimmelsvampene kan have bredt sig i frugten uden, at man kan se det.
Det er også vigtigt at undgå, at frugten bliver beskadiget, da et hul i overfladen kan være en indgangsvej for skimmelsvamp.


Opbevaring af grøntsager:(se detailleret grøntsags-oversigt nedenfor:)


Grøntsager bør opbevares i en papirspose eller en plast beholder. Indpakkede bakker med fx champignon eller peberfrugter kan danne kondensvand (dug på indersiden af embal-lagen), og fugtige grøntsager bliver nemt dårlige og rådner eller mugner. Derfor bør man åbne eller prikke hul på emballagen, hvis der er dug på.
Plastfolie eller plastposer har den fordel, at de beskytter mod udtørring.

Der vil altid være jordbakterier på overfladen af grøntsager. Urensede grøntsager skal derfor opbevares adskilt fra andre fødevarer, som de ellers kan forurene med jordbakterier.
Grøntsager har den bedste smag, farve og konsistens, når de er modne.
Lys fremmer modningsprocessen.
Hvis man opbevarer fx tomater i lys, bliver de hurtigere modne og røde.
Kartofler bør derimod opbevares mørkt. Hvis de får for meget lys, dannes stoffet solanin, som er giftigt i store mængder.
Grøntsager skal opbevares koldt, men frostfrit. Der er forskel på, hvor lave temperaturer de forskellige slags grøntsager tåler.
Mange bør opbevares i køleskabet. Andre kan opbevares ved højere temperaturer i et udhus eller i en frostfri kælder.

(Ref: Fødevarestyrelsen)





Detailleret frugt-oversigt



Detailleret grøntsags-oversigt


 
                                                                                                                                                                                                                                                                             
Strib Grønt  -  Uraniavej 20  -   5500 Middelfart
Tlf./Fax. Salg 4054 2521 / Fax 6440 0126 / Bogh. 2089 2621  -  Middelfart Sparekasse.: reg.nr. 0755 konto 322-34-32327  -  E-mail: info@strib-groent.dk  -  CVR nummer: 21010499
Copyright © 1998-2015 - Strib Grønt